ayame-chan

Number of posts: 6 Registration date: 2008-01-21
 | Subject: japanese paintings Tue Jan 22, 2008 6:44 pm | |
| ok..zona asta e cam pustie asa ca o voi inviora putin...deci as dori sa stiu parerea voastra in legatura cu picturile japoneze.Voi pune eu una si astept mai multe!!!!si de asemenea puteti comenta pictura dinainte voastra! 
Last edited by ayame-chan on Tue Feb 26, 2008 3:27 pm; edited 1 time in total |
|
Paradise

Number of posts: 14 Age: 18 Registration date: 2008-01-21
 | Subject: Re: japanese paintings Fri Jan 25, 2008 8:13 pm | |
| Iry-chan (ales Ayame), deja stii parerea mea in legatura cu acesta poza: este pur si simplu superba, deci nu o sa mai tastez degeaba cu o gramada de comentarii... Dar hai ca totusi nu ma pot abtine... Este o stampa japoneza, toata lumea si-a dat seama de asta din prima (cred...sper si eu) reprezentand o geisha. Pictura emana un aer senzual, atractiv, din cauza modului in care este prins parul geishei (facut in graba, nearanjat prea mult, nedichisit, simplu, dar frumos), datorita umarului gol, care confera de asemenea si un aer inocent si a peisajului(apusde soare, cer rosiatic, flori de cires)... As mai avea eu multe de spus dar ma doare mana ("Auuu!!!"- asta am fost eu). Hai ca pun si eu o stampa japoneza...  Hope you like/enjoy it!!! I'm waiting for comments!!!  [imi place foarte mult ideea acestei stampe... parca imi exprima libertatea exprimata prin munca, sau pescuit, sau viata pe ultima farama/bucata, gata sa fie luata de valurile zbuciumate - nu stiu de ce, si cu muntele Fuji (zis si Fuji-san sau Fuji-yama in fundal... eee...dar va las pe voi sa comentati!!!)] JAA NE!!!!!!!!!! |
|
me.ira Admin

Number of posts: 24 Age: 18 Localizare: iasi Registration date: 2008-01-21
 | Subject: Re: japanese paintings Sat Jan 26, 2008 1:05 pm | |
| Pictura japoneza este incarcata de farmecul asiatic atunci cand este privita dintr-o perspectiva pur decorativa. Diferite scoli si stiluri de pictura, nenumarate medii diferite, influentele puternice aduse de Buddhismul Zen si folosirea termenilor specifici in japoneza fac aceasta arta impresionanta greu de inteles si invatat de cineva din afara culturii Tarii Soarelui Rasare. Evolutia acesteia a fost puternic marcata deChina si Occident.  |
|
Saike

Number of posts: 7 Age: 17 Registration date: 2008-01-26
 | Subject: Re: japanese paintings Sat Jan 26, 2008 1:37 pm | |
|  Am simtit nevoia sa pun intru si eu in discutie.Arta japoneza este foarte interesanta,mai ales prin subiectele ei si modul in care sunt create. In comparatie cu arta din alte tari[nu dau exemple ^^ ;]ea mereu isi mertine look-ul vechi precum si tema.Geishele sunt cele mai des intalnite,mai ales ca ele sunt unele din multe lucruri care reprezinta Japonia.Oricum,din arta japoneza,mi-au placut intotdeauna -landscape-art.Si am pus unul deasupra sa il vedeti. Poate unii l-au recunoscut,poate nu.Pictura este intitulata "Aka-Fuji" [sau fuji cel rosu] de Yokoyama Misao. El a desenat-o deoarece mult timp religia japoneza credea ca daca puteai vedea muntele Fuji dimineata [adica rosu la rasarit] aveai noroc.[eh..superstitii] |
|
me.ira Admin

Number of posts: 24 Age: 18 Localizare: iasi Registration date: 2008-01-21
 | Subject: Re: japanese paintings Mon Feb 11, 2008 3:31 pm | |
| |
|